Videózás

Ha valamilyen fajta videókban szeretnénk kifejezni az érzéseinket, vagy megosztani a gondolatainkat, akkor sokunknak elsőre a YouTube, vagy valamilyen hasonló videómegosztó portál jut az eszünkbe. Ezek tökéletes platformok lehetnek, ha ebben a komplex formában szeretnénk adni valamit a világnak.

A videózás előnyei

  • Nagy befolyásoló erő: a videó egy elég komplex kifejezési forma, éppen ezért sok esetben ezzel lehet a legjobban átadni egy hangulatot, és komolyabb gondolatokat ébreszteni.
  • Mindent megmutat: a zenével és a képekkel ellentétben egy videó teljességében átadhatja egy pillanat hangulatát.
  • Teljesen kiélhetjük magunkat: nem kell csak a szavainkra hagyatkoznunk, a gesztusainkat és a hangsúlyunkat épp ugyanúgy átadhatjuk egy videó formájában.
  • Fejlődhetnek az előadói, esetleg szervező készségek: vlog típusú videók gyártásával nyitottabbá vállhatunk, és a beszédkészségünket, illetve prezentációs készségünket, szervezést vagy tervezést igénylő videók pedig ezeket a területeinket erősíthetik.
  • Felépülhet egy közösség: ha lehetőséget adunk arra, hogy a videóink alatt beszélgetések induljanak el, akkor kiépülhet a tartalmaink körül egy közösség. Ennek a létrejöttét később egyéb platformokon is megerősíthetjük.