Hogyan fejezhetem ki magam?

Ahhoz, hogy belevághass, először választanod kell egy önkifejezési formát. Ha hobbiból, vagy bármi egyéb okból csináltál már bármi ilyesmit, akkor könnyen lehet, hogy már meg is találtad a hozzád illőt, ha nem, akkor pedig ideje elgondolkodni egy kicsit. Íme néhány viszonylag gyakori önkifejezési forma:

Rajz, festészet: Ha viszonylag grafikus a gondolkodásod, és jól bánsz a ceruzával vagy az ecsettel, akkor alkoss! Egy kép többet mond ezer szónál! Könnyen átadhatod a gondolataidat és érzéseidet, ha ezeket valamilyen módon képekbe öntöd.

Fotózás: Ha van érzéked meglátni a pillanatot, akkor ez a te irányod. Egy fotó nagyon komoly érzelmi töltettel bírhat, csak meg kell találni azt a kompozíciót, ami a legjobban fedi a mondandódat. Ragadj fotógépet és kísérletezz, talán ebben rejlik a sikered.

Költészet: Amikor gondolkodsz, arra leszel figyelmes, hogy rímek pattannak ki a fejedből? Szeretnél érzelmeket írásokba önteni? Próbáld meg! Írj pár verset, és olvasd vissza őket. Ha érzed az üzenetüket, sikeres vagy.

Zene: Ha egy hangszert a kezedbe veszel, magával ragad a zene? Ideje hogy alkoss! Engedd szabadjára a benned lakozó hangjegyeket!

Írás: Sok mindent papírra lehet vetni, akár tudományt, akár történeteket, akár csak gondolatokat. Úgy érzed, hogy könnyen szavakba öntöd a fejedben lakozó mondandódat? Ideje hogy megörökítsd az utókor számára!

Videózás: Szeretnéd magadat is megmutatni, és hangsúllyal, képpel, és egyebekkel különlegessé tenni a mondandódat? Egy videó óriás befolyásoló erővel bírhat, komoly fegyver van a kezedben. Rendezz, forgass, és mutasd meg, mit érzel!

Hogyan tovább?

Minden önkifejezési formánál megvannak azok a platformok, amiket érdemes használni az adott célra, ezekről bővebben az adott formáknál írunk. Ezek persze nem feltétlen internetes oldalak, egyes esetekben célszerű lehet azért az offline dolgok terén is körülnézni. Alapvetően manapság a leggyakoribb platformok a közösségi oldalak, azonban ezek mellett a adott esetben szóba kerülhetnek a videó-, zene-, vagy fényképmegosztó oldalak, esetleg a művészeti portálok, és természetesen a saját blogok is.

Sokan félnek belevágni egy saját honlap elkészítésébe, pedig a hátrányai mellett számtalan előnye is van. Tény, hogy egyes platformok adhatnak olyan hátszelet, amit egy saját oldal esetleg kevésbé, viszont az utóbbi mégis testreszabhatóbb, egyedibb, és sokkal szabadabb megoldás, és a XXI. században már számtalan olyan eszköz áll rendelkezésünkre, amelyekkel minőségi honlapokat hozhatunk létre, akár percek alatt.

Ha bármi kérdés merült fel benned, vagy ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor kattints ide, és írj bátran, szívesen segítünk.