Félek, hogy nincs elegendő szaktudásom...

Az önkifejezésnek alapvetően csak a fantáziánk és a szabadidőnk szabhat határokat, ahogy ezt anno az előadásunkon is hangsúlyoztuk. Amikor azonban az internet irányába terelődik a szó, megjelenik egy újabb lehetséges akadály, mégpedig a szaktudás kérdése.

Amikor az internet terjedésnek indult, egy ideig csak a programozásra és webfejlesztésre szakosodottak tudtak tartalmat közzétenni, azonban sokat változott azóta a világ. Gondoljunk csak a közösségi oldalakra, amiket valószínűleg ti is napi szinten használtok, vagy a levelező rendszerekre. Számtalan olyan megoldás, amivel kapcsolatba léphettek egymással az interneten.

Ezekkel az oldalakkal párhuzamban hamar megjelentek az olyan honlapok is, amelyek lehetővé teszik az embereknek blogok, csatornák, vagy bemutatkozó oldalak létrehozását is – ez tehát a kánaán azoknak, akik nem gépguruk, mégis belevágnának az internetes önkifejezésbe. A szakmai ismeretek hiánya mostanra sokkal kevésbé korlátozó tényező, mint amennyire a kezdeti időszakban annak tekintettük.

A képen az egyik népszerű magyar blogszolgáltató bejegyzésszerkesztő felülete látható

Sokunkban felmerül persze a testreszabhatóság kérdése, és ez valóban egy olyan terület, ahol azért meg kell hoznunk bizonyos döntéseket. Szerencsére a legtöbb közzétételi platform számtalan lehetőséget ad oldalunk megjelenésének beállítására, azonban egyes helyeken ezek a lehetőségek azért szegényesebbek, ezzel számolnunk kell.

Amikor megválasztjuk hogy hol fogunk publikálni, akkor mindenképp fontos szempont a hely megbízhatósága is. Célszerű olyan oldalakat választani, amelyek régebb óta jelen vannak, stabilak, jók a visszajelzéseik, és lehetőleg van körülöttük egy közösség. Általában az ilyen információkra rövid guglizás árán rá lehet találni, de persze ha tanácstalan vagy, írhatsz nekünk Messenger: @adattenger , és szívesen segítünk a platformválasztásban.

A fentebb is mutatott testreszabási lehetőségei

Ne feledd tehát, hogy manapság a szakmai ismeretek hiánya nem kell, hogy feltétlenül akadályt jelentsen. Ha van mondandónk, akkor merjünk belevágni! Még ha nincs is előttünk teljesen kitaposva az út, hamar bele lehet tanulni egy-egy platform kezelésébe, és onnan csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki belőle. Ha további inspirációra vágysz, akkor a Tapasztalatok menüpont alatt elolvashatod mások beszámolóit, és ne feledd, akár a tiéd is lehet a következő sikertörténet a listán!

Hozzászólások

Még nem érkeztek hozzászólások.

Szólj hozzá!

A hozzászólásodat az előnézet megtekintése után tudod közzétenni. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

← Older Newer →