A nyár és az önkifejetés

A nyár közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy az élményeikről valamilyen formában beszámoljanak az interneten. Azon kívül, hogy ez kiváló lehetőség a mesélésre, sok esetben pihentető, felemelő érzés is lehet, így összességében nagyon sokat dobhat a nyarunkon, ha szánunk egy kis időt az élmények mellett azok megörökítésére is.

Hogyan?

Ahogy szeretnéd! Hogy milyen formában örökíted meg a nyaradat, az mindig a te döntésed. Válassz egy olyan irányt, ami közben te is jól érzed magad, függetlenül attól, hogy jelenleg érzel-e elegendő magabiztosságot a közzétételhez. Ahogy belevágsz, egyre inkább érezni fogod az alkotás felemelő érzését, és idővel egyre magabiztosabbá, és profibbá is válsz majd a területeden. A nyár erre a legtökéletesebb alkalom!

Miért?

Tisztázzuk: senki nem kényszeríthet arra, hogy kifejezd magad. Ne azért tedd, mert a környezetedben ez szokás, vagy mert valaki megkért rá. Állj most te a középpontban! Ez a te történeted, érezd most te jól magad! Persze ettől még érdemes elolvasni és tiszteletben tartani a kritikákat, de azt sem szabad hagynod, hogy ezek távútra vezessenek. A saját munkád maradjon a sajátod.

Ahogy belevágsz a publikálásba, eleinte talán furcsa, nehéz érzés fog majd körüllengeni, de ez viszonylag természetes. Ahogy egyre több alkotásodat teszed nyilvánossá, úgy el fogsz kezdeni hozzászokni a környezethez, és magához a tevékenységhez is, majd egyre felemelőbbnek fogod érezni.

Marad időm pihenni?

Az önkifejezés nem a pihenésre szánt idődet veszi el. Az önkifejezés sokszor maga a pihenés! Az élményeid megőrzése és leképezése egy olyan élmény, ami kárpótol a bele fektetett energiáért. Végeredményében tehát nem fogsz belefáradni az alkotásba. Ha mégis, akkor vagy még nagyon friss vagy, és kitartóbbnak kell lenned, vagy rosszul választottad meg az irányt, ez persze előfordulhat bárkivel. Néhány próbálkozással persze ez utóbbit rendbe lehet hozni.

Összességében tehát a nyári élmények és gondolatok megosztására egy csodás lehetőség lehet az internetes önkifejezés, merj belevágni! Ha bármi kérdés merült fel benned a cikk kapcsán, akkor tedd fel bátran a komment szekcióban odalenn, ha pedig már publikálod a munkáidat valamilyen formában, akkor kattints ide, és tudd meg, hogy hogyan oszthatod meg a tapasztalataidat másokkal. Szeretnéd megismerni mások munkáit? Felül a tapasztalatok menüpont alatt ezt is megteheted.

Hozzászólások

Még nem érkeztek hozzászólások.

Szólj hozzá!

A hozzászólásodat az előnézet megtekintése után tudod közzétenni. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

← Older Newer →